Stránka 3 z 4

Napsal: 9. dub 2009 22:28
od souc!n
Chtěl sem se zeptat esli je nutnost pit syrový bilek nebo stačí z uvařeného vejce (prostě mi syrový bilek vůbec nechutná :D )

Napsal: 9. dub 2009 22:45
od bestial
souc!n píše:Chtěl sem se zeptat esli je nutnost pit syrový bilek nebo stačí z uvařeného vejce (prostě mi syrový bilek vůbec nechutná :D )


a k comu ma byt pitie bielka ako dobrre?

jasne ze nie 8O

Napsal: 9. dub 2009 22:59
od Balthazar
wtf? cize rocky kecal? si mi znicil ideal picmajster picee :(

Napsal: 11. dub 2009 19:10
od souc!n
pičmajster píše:
souc!n píše:Chtěl sem se zeptat esli je nutnost pit syrový bilek nebo stačí z uvařeného vejce (prostě mi syrový bilek vůbec nechutná :D )


a k comu ma byt pitie bielka ako dobrre?

jasne ze nie 8O


no četl sem tady že bilek je vlastně samá bílkovina tak mě to jen tak napadlo :D

Napsal: 11. dub 2009 19:42
od stz
j_dogg napsal
Některé staré sportovní diety doporučovaly konzumaci syrových vajec, ale je to úplně nesmyslný způsob, jak do sebe dostat další gramy proteinů. Jedení syrových vajec znamená, že se okrádáte o celou polovinu proteinů, jež můžete absorbovat.
Když budeš jíst jen syrové bílky, je to to samé (nebo horší). Bílky obsahují velké množství avidinu, který se váže s biotinem do formy, v níž tělo nedokáže naštěpit bílkoviny. Tím se buduje částečný nebo úplný "Syndrom nedostatku biotinu (Biotin deficiency syndrome)".
Biotin pomáhá růstu buněk, v metabolismu sacharidů, tuků a proteinů a ve využití vitamínů B komplexu. Zbavuje svaly pálení. Biotin podporuje zdraví potních žláz, nervových vláken a kostní morek.
Nedostatek biotinu může vést k anémii, depresím, padání vlasů, vysoké hladině krevního cukru, zanětům kůže a sliznice, nespavosti, nechutenství, bolestivosti svalů, zvedání žaludku a jazyka. To všechno se týká syrových vaječných bílků.
Díky vaření vajec se zbavíš avidinu a dokážeš absorbovat 98 % proteinu (ne jen polovinu) a navíc ti nehrozí nebezpečí salmonelózy.

Napsal: 11. dub 2009 20:44
od souc!n
steelZ píše:
j_dogg napsal
Některé staré sportovní diety doporučovaly konzumaci syrových vajec, ale je to úplně nesmyslný způsob, jak do sebe dostat další gramy proteinů. Jedení syrových vajec znamená, že se okrádáte o celou polovinu proteinů, jež můžete absorbovat.
Když budeš jíst jen syrové bílky, je to to samé (nebo horší). Bílky obsahují velké množství avidinu, který se váže s biotinem do formy, v níž tělo nedokáže naštěpit bílkoviny. Tím se buduje částečný nebo úplný "Syndrom nedostatku biotinu (Biotin deficiency syndrome)".
Biotin pomáhá růstu buněk, v metabolismu sacharidů, tuků a proteinů a ve využití vitamínů B komplexu. Zbavuje svaly pálení. Biotin podporuje zdraví potních žláz, nervových vláken a kostní morek.
Nedostatek biotinu může vést k anémii, depresím, padání vlasů, vysoké hladině krevního cukru, zanětům kůže a sliznice, nespavosti, nechutenství, bolestivosti svalů, zvedání žaludku a jazyka. To všechno se týká syrových vaječných bílků.
Díky vaření vajec se zbavíš avidinu a dokážeš absorbovat 98 % proteinu (ne jen polovinu) a navíc ti nehrozí nebezpečí salmonelózy.


Velice hezky odpovězeno :D moc díky za radu ;-)

Napsal: 22. dub 2009 21:38
od FrankSinatra
neviem de to mam napisat ale by som sa chcel spytat kolko gramov bielkovin je v 100gramoch tuniaka v konzerve klasickeho, myslim ze tak okolo 20-30 ale nesom si isty..dik

Napsal: 22. dub 2009 22:16
od stz
FrankSinatra píše:neviem de to mam napisat ale by som sa chcel spytat kolko gramov bielkovin je v 100gramoch tuniaka v konzerve klasickeho, myslim ze tak okolo 20-30 ale nesom si isty..dik


http://www.e-kulturistika.cz/view.php?c ... 2006060002


(pro hledani textu pouzij ctrl+F .) )

Napsal: 10. kvě 2009 0:13
od Honczik
taky bych měl jeden dotaz, když si namíchám proteiňák a nasypu tam syrovátku a kasein, ovlivní mi ten kasein rychlost vstřebávání syrovátky?? Nebo to na sebe nemá vliv, a nejdřív se vstřebá syrovátkovej protejn a postupně kasein??? Co jsem tak pochytil, tak třeba jeden z důvodů, proč nemíchat třeba syrovátkovej protein s mlekém má být to, že obsahuje kasein, kterej vlastně zbrzdí vstřebávání syrovátky, nebo tak nějak ... Podle mě by to na sebe mít vliv nemělo ale třeba se pletu ...

Napsal: 10. kvě 2009 8:26
od Kost_roun II.
Honczik píše:taky bych měl jeden dotaz, když si namíchám proteiňák a nasypu tam syrovátku a kasein, ovlivní mi ten kasein rychlost vstřebávání syrovátky?? Nebo to na sebe nemá vliv, a nejdřív se vstřebá syrovátkovej protejn a postupně kasein??? Co jsem tak pochytil, tak třeba jeden z důvodů, proč nemíchat třeba syrovátkovej protein s mlekém má být to, že obsahuje kasein, kterej vlastně zbrzdí vstřebávání syrovátky, nebo tak nějak ... Podle mě by to na sebe mít vliv nemělo ale třeba se pletu ...


To by mě taky zajímalo - hodně lidí doporučuje "zpomalit" protein tak,že si ho před spaním rozmixuješ s tvarohem.(což dělám).Vstřebává se to dohromady,nebo se to v žaludku stejně oddělí?
Měl jsem nedávno noční protein od Dymatize a blbě jsem pak spal,často mě bolelo břicho,nebo jsem v prostřed noci musel jít srát...Takže před spanim piju "jen" syrovátkovej rozmixlej ve vanilkovym tvarohu.

Napsal: 10. kvě 2009 8:49
od Pete Permabulker
Mám vzít Matrix nebo Champ. nutrition? O Matrixu se říká jakej je skvělej a kdesi cosi, ale na champions nutrition (80% protein) jsem slyšel chválu i od "běžných" lidí, tj. nereklamních žvástalů.

Napsal: 10. kvě 2009 8:57
od Kost_roun II.
Pete píše:Mám vzít Matrix nebo Champ. nutrition? O Matrixu se říká jakej je skvělej a kdesi cosi, ale na champions nutrition (80% protein) jsem slyšel chválu i od "běžných" lidí, tj. nereklamních žvástalů.


Champion nevim,ale je to firma s tradicí...Matrix jsem měl,spokojenost,je dobrý i chuťově..Ale divim se Ti,že nepoužíváš Smartlabs - je minimálně stejně dobrej a levnější.Já zatim lepší protein (kvalita/cena) nepil...

Napsal: 10. kvě 2009 9:40
od FrankSinatra
Honczik píše:taky bych měl jeden dotaz, když si namíchám proteiňák a nasypu tam syrovátku a kasein, ovlivní mi ten kasein rychlost vstřebávání syrovátky?? Nebo to na sebe nemá vliv, a nejdřív se vstřebá syrovátkovej protejn a postupně kasein??? Co jsem tak pochytil, tak třeba jeden z důvodů, proč nemíchat třeba syrovátkovej protein s mlekém má být to, že obsahuje kasein, kterej vlastně zbrzdí vstřebávání syrovátky, nebo tak nějak ... Podle mě by to na sebe mít vliv nemělo ale třeba se pletu ...

kazein nespomaluje vstrebavanie syrovatky

Napsal: 7. úno 2010 11:54
od J_Dogg
J_Dogg píše:Micellární kasein - tento druh proteinu je tráven o mnoho pomaleji než ostatní druhy. Výhodou tohoto proteinu je, že udržuje proteiny v krvi po dobu 6 - 7 hodin. Díky tomuto antikatabolickému efektu nehrozí rozpad vlastních svalových bílkovin.
- micellární kasen má vysokou hodnotu glutaminu, aminokyseliny, která je nejhojnější ve svalové tkáni. Glutamin pomáhá opravovat svalové buňky a zvyšuje jejich objem.
- obsahuje proteinové frakce (glykomakropeptidy, laktoperoxidázu a laktoferrrin, které způsobují uvolňování hormonu cholecystokininu k redukování chuti k jídlu.
- proteinové frakce immunoglobuliny souvisejí s posilováním imunitního systému
- další růstové faktory jsou prezentovány uvnitř tukové membrány micellárního kaseinu


Další info o micelárním kaseinu http://www.osvalech.cz/c-210-micelarni-kasein.html

Napsal: 24. led 2011 20:07
od Osky
Mám jednu otázku, ale neviem do akej témy ju mám dat, tak to smerujem sem...Chcem sa vás opýtať kolko je ideálny príjem bielkovín denne...Vela ludí som videl hovorit že 2g/kg, ale čítal som štúdium ktoré hovorí že svaly porastú rýchlejšie pri dávke 1,6g/kg...Dakujem za odpoved